Novosti i Publikacije

Novosti i Publikacije

Novosti

Coface novo izdanje CEE TOP 500 tvrtki

05.09.2019.

Međunarodno kreditno osiguravajuće društvo predstavlja jedanaestu godišnju studiju o 500 najvećih tvrtki u Srednjoj i Istočnoj Europi - Coface CEE Top 500. Lista poduzeća po njihovom prometu i dodatna analizira daljnje činjenice poput broja zaposlenih, okvira tvrtki, sektorima i tržištima kao i novim kreditnim procjenama poduzeća Coface. Ekonomski razvoj Top 500 regije CEE reprezentativan je za tržišni trend u cijeloj regiji.

Pročitaj više

Anketa o plaćanjima u Aziji 2019: Pogoršanje trendova plaćanja zbog trgovinskog rata

10.07.2019.

Cofaceova anketa o plaćanjima u Aziji 2019. godine obuhvatila je više od 3.000 tvrtki u devet država (Australija, Kina, Hong Kong, Indija, Japan, Malezija, Singapur, Tajland i Tajvan). 63% anketiranih poduzeća navodi da su im 2018. plaćanja kasnila. Kašnjenje s plaćanjem se 2018. produljilo na prosječno 88 dana sa 84 dana prethodne godine. Plaćanja su najviše kasnila u Kini, Maleziji i Singapuru; te u sektorima energetike, građevinarstva i informacijsko-komunikacijske tehnologije.

Pročitaj više

Cofaceov pregled političkih rizika: temperatura raste na afričkom kontinentu

04.07.2019.

Brojni sukobi, terorizam, društvene i političke napetosti bez naznaka smirivanja u bliskoj budućnosti čine Afriku i dalje osjetljivim i nestabilnim područjem.

Pročitaj više

Cofaceov barometar - Trgovinske napetosti ponovno u prvom planu globalne ekonomije

04.07.2019.

Trgovinski rat između SAD-a i Kine, poteškoće u automobilskom sektoru, usporen rast tranzicijskih zemalja ... drugo tromjesečje 2019. godine obilježeno je usporavanjem globalne ekonomije.

Pročitaj više

Prirodni plin: između bljeska i sumraka

26.06.2019.

Donedavno se prirodni plin proglašavao "najčišćim" od fosilnih goriva, s izglednim porastom potražnje i proizvodnje. Međutim, tržište se naglo razvija, a obnovljivi izvori energije sve više postaju popularne i ekonomski održive alternative fosilnim gorivima.

Pročitaj više
Sve vijesti
  • Croatian
  • English