Novosti i Publikacije

Novosti i Publikacije

Novosti

Jačanje likvidnosti u Aziji: nije sve tama i propast u 2019. godini

21.12.2018.

Azija je bila pod pristiskom zbog jačanja globalne likvidnosti u 2018. godini. Cofaceov indeks za mjerenje relativne osjetljivosti na odljeve ukazuje na povećanje razlika u Aziji.

Pročitaj više

Francuske tvrtke u 2019.: Povećanje broja stečajnih postupaka, ali i veće marže omogućit će ublažavanje utjecaja usporavanja globalne trgovine

06.12.2018.

Nakon dvogodišnjeg poboljšanja, broj stečajeva je u porastu i taj bi se trend trebao nastaviti i u 2019. godine (prognoza za 0,8%). Ovaj trend povećanja uglavnom utječe na mikro poduzeća s prihodima manjim od 500.000 EUR.

Pročitaj više

Mala i srednja poduzeća u Kini: Financijske olakšice neće biti dovoljne za ublažavanje kreditnog opterećenja

19.11.2018.

Mala i srednja poduzeća mijenjaju se da bi osigurala financijska sredstva kako bi zadovoljili svoj obrtni kapital i dugoročne obveze za širenjem usred trgovinskog rata sa SAD-om i brzo pogoršanje uvjeta financiranja.

Pročitaj više

Industrija energije vjetra: Troškovi proizvodnje će se povećati pod utjecajem trgovinskog rata i smanjenja likvidnosti

06.11.2018.

Uz ostale obnovljive izvore, energija vjetra doživjela je snažan rast od sredine 2000-tih diljem svijeta, potaknut snažnim utjecajem vlada, povoljnim omjerima troškova i konkurentnosti (u usporedbi s nuklearnim ili postrojenjima na ugljen) i manje štetnim utjecajem na okoliš.

Pročitaj više

Ujedinjeni Arapski Emirati se nalaze na pola puta u procesu diverzifikacije trgovine, i trebaju biti integrirani u međunarodne vrijednosne lance

25.10.2018.

Zahvaljujući svom strateškom položaju, Ujedinjeni Arapski Emirati (UAE) igraju središnju ulogu u regionalnom izvozu i ponovnom izvozu, što se pokazalo i njezinim različitim sporazumima o gospodarskoj suradnji te suradnji s drugim zemljama.

Pročitaj više
Sve vijesti
  • Croatian
  • English