Ponuda

Osiguranje domaćih i inozemnih potraživanja

Bez obzira da li ste aktivni samo u Hrvatskoj ili i na međunarodnoj razini, znate da je iznimno važno zaštititi se od rizika neplaćenih računa koji mogu značajno ugroziti vaše poslovne aktivnosti i poduzeće u cjelini. 
 
Cofaceov odgovor na vaše potrebe
Osiguranje potraživanja vašeg poduzeća iznimno je važno u cilju osiguranja njegove dugoročne održivosti. Zahvaljujući našoj bazi podataka koja pokriva više od 65 milijuna poduzeća diljem svijeta te našoj mreži stručnjaka za naplatu u 100 zemalja, posjedujemo jedinstvene informacije o vašim kupcima te vam na taj način pomažemo donijeti pravične i točne odluke vezane uz bilo koju od vaših poslovnih aktivnosti u gotovo 200 zemalja.
Osigurajte potraživanje
Coface nudi rješenje - studija slučaja
Coface osigurava potraživanja jedne manje francuske tvrtke koja proizvodi aromatične sastojke. Navedena tvrtka je na pragu dobivanja svog prvog velikog ugovora s lancem prodavaonica mirisnih proizvoda za kućanstva.
 
Nakon dubinske analize tog maloprodajnog lanca, Coface upozorava svog klijenta na povećani rizik od njegovog neplaćanja. Izvršni je direktor, unatoč upozorenju od strane Cofacea, nakon konzultacija sa svojim savjetnicima spreman nastaviti s narudžbom s kojom bi povećali svoju godišnju prodaju za 5%.
 
Nakon daljnjeg promišljanja, financijski direktor odlučuje zatražiti sastanak s Cofaceovim analitičarom koji ga uspijeva uvjeriti u neposredne i ozbiljne poteškoće do kojih bi moglo doći. Tvrtka na kraju ipak odustaje od suradnje s maloprodajnim lancem te posao prepušta svome konkurentu. Maloprodajni lanac ne vrši plaćanja konkurentu te odlazi u stečaj samo nekoliko tjedana kasnije.

Ponuda prilagođena vašim potrebama

Coface globalna rješenja

Coface TradeLiner

Coface EasyLiner

Coface TopLiner

O osiguranju potraživanja

How can credit insurance help you?
Credit insurance offers 3 complementary services : professional assessment of the financial situation of your customers, indemnification and debt collection of your unpaid invoices.
  • Croatian
  • English