Novosti i Publikacije
30.06.2023.
Korporativne vijesti, Novosti o proizvodima

"Dug prema prirodi": Coface pruža najveću podršku u reosiguranju u povijesti!

"Dug prema prirodi": Coface pruža najveću podršku u reosiguranju u povijesti!

Ekvador, zemlja bogate bioraznolikosti, potpisala je sporazum o smanjenju duga i istovremeno izdvajanju stotina milijuna dolara za očuvanje morskog okoliša otočja Galapagos.
 
Preko američke međunarodne financijske korporacije za razvoj Coface je sudjelovao u reosiguranju financijskog paketa, što je najveća konverzija duga u korist očuvanja bioraznolikosti.
 
 
 
 
Morski rezervat Galapagos jedno je od najvećih i biološki najraznolikijih morskih zaštićenih područja na svijetu. Ekvadorska vlada osnovala je 2022. morski rezervat Hermandad kako bi poboljšala očuvanje morskog okoliša. Konverzija duga i povezane aktivnosti očuvanja omogućit će Ekvadoru da ispuni obvezu Globalnog oceanskog saveza da zaštiti 30% svjetskog morskog teritorija do 2030.
 
Svrha Galapagos Marine Bonds je financiranje restrukturiranja ekvadorskog duga zamjenom 1,628 milijardi USD međunarodnih obveznica Ekvadora za zajam od 656 milijuna USD. Ovaj će povijesni sporazum Ekvadoru uštedjeti približno milijardu dolara u sljedećih 17 godina. Središnji dio obveznice je 18 milijuna dolara godišnjeg financiranja otočja Galapagos. Tijekom sljedećih 20 godina ta će se sredstva koristiti za zaštitu ugroženih vrsta i drugih aspekata ovog globalnog ekološkog blaga. Američka financijska korporacija za međunarodni razvoj (DFC) osigurava 656 milijuna dolara u osiguranju od političkog rizika (za zajam), a reosiguranje za projekt osigurava grupa od 11 privatnih osiguravatelja, uključujući Coface, kako bi se olakšao projekt.
 
"Ovo je bila prva zamjena duga za zaštitu okoliša u kojoj je Coface sudjelovao. U budućnosti želimo pomoći s više zelenih poslova i pružiti ključnu potporu za društveno i ekološki važne programe", naglašava Phil Ward, viši direktor financijskih institucija tvrtke Coface u Sjevernoj Americi.
 
Nakon višemjesečnih rasprava o strukturi i tekstu ove posebne politike, Coface je mogao potvrditi svoju podršku transakciji na razdoblje od 10 godina. "Ovo je rezultat izvrsne suradnje između različitih Coface odjela ", kaže Guillaume Ogier, voditelj osiguranja pojedinačnog rizika za Coface UK & Ireland.
 

Inovativno poslovanje s osiguranjem rizika

Coface rješenja su proizvodi osiguranja koji vas štite od dugoročnih i političkih rizika. Godine 2022. Coface je udvostručio svoje resurse za podršku ESG projektima diljem svijeta do 2025. uvođenjem nekoliko različitih rješenja osiguranja. Cilj je ojačati našu potporu financiranju i provedbi projekata koje vode tvrtke, banke i multilateralne institucije koje ispunjavaju specifične ESG kriterije u sektorima kao što su obnovljivi izvori energije, energetska učinkovitost, promet, pročišćavanje vode, zdravstvo, obrazovanje i mikrofinanciranje.
 
Scott Nathan, izvršni direktor DFC-a, rekao je u izjavi na web stranici organizacije,"Ova je transakcija veliko postignuće i donosi koristi na više razina. Ekvador uživa veću gospodarsku stabilnost i svijet ima koristi od očuvanja ključnog ekosustava. DFC je ponosan što je surađivao s našim partnerima [napomena urednika: uključujući Coface] na izvršenju ove inovativne transakcije. Obveznice Galapagos Sea Islands donijet će ogromne koristi za narod Ekvadora smanjenjem nacionalnog duga zemlje i osiguravanjem značajnih resursa za zaštitu otočja Galapagos i njihove izvanredne bioraznolikosti u godinama koje dolaze. DFC-ovo ulaganje u osiguranje političkog rizika od 656 milijuna dolara za ovu transakciju također naglašava snagu i fleksibilnost našeg alata za osiguranje političkog rizika za mobilizaciju kapitala privatnog sektora za ulaganja s opipljivim ekonomskim i ekološkim prednostima.

Kontakt


Saša MAROTTI

Head of Sales and Marketing
Avenija Dubrovnik 46
10000 Zagreb
CROATIA
Tel: +385 1 4697 510
mail: sasa.marotti@coface.com

Vrh
  • Croatian
  • English