Novosti i Publikacije
28.09.2023.
Korporativne vijesti

Coface SA: Moody's je unaprijedio ocjenu za tvrtku Coface na A1 IFRS, sa stabilnim izgledima

Moody's unaprijedio ocjenu tvrtki Coface na A1 IFSR, sa stabilnim izgledima

Bonitetna agencija Moody’s je 28. rujna 2023. povisila ocjenu financijske snage (Insurance Financial Strength Rating - IFSR) za Coface s A2 na A1. Agencija je također promijenila izglede za Coface iz pozitivnih u stabilne.
 
U svom priopćenju za tisak, Moody's ističe da ova ocjena odražava "sve veću diverzifikaciju grupe i poboljšano praćenje i poboljšano upravljanje izloženostima kreditnom riziku, za koje Moody's očekuje da će rezultirati manjim promjenama na dobiti i omogućiti osiguravatelju bolju poziciju da prebrodi gospodarsku krizu. Poboljšanje također odražava dobru razinu kapitalizacije koju grupa održava od 2020. i poboljšanje kvalitete imovine."
 
Osim toga, visoka stopa profitabilnosti tvrtke Coface u posljednjih pet godina, s prosječnim kombiniranim omjerom od 71% između 2018. i 2022. godine.
 
Moody's također vjeruje da je od 2016. "grupa poboljšala svoje procese praćenja rizika i bila je proaktivnija u prilagođavanju svog portfelja rizika. Čak i ako će volatilnost zarada ostati obilježje kreditnog osiguranja, Moody's očekuje da će volatilnost ostati umjerena."
 
Naposljetku, u svojim izgledima, rejting agencija naglašava da ovi "stabilni izgledi odražavaju očekivanja Moody'sa da će Coface održati omjer Solventnosti II iznad 180%, omjer financijske poluge ispod 30% i da grupa neće značajnije povećati svoju sklonost preuzimanju rizika ili riziku imovine."
 
 
Phalla Gervais, direktorica financija i rizika, komentirala je:
 
"Vrlo smo zadovoljni unapređenjem Moody'sa na A1. Time se nagrađuje rad Coface timova i prepoznaje visoka razina usluge koju nudimo našim klijentima. Također prepoznaje Coface agilnost i otpornost, kao i kvalitetu upravljanja rizicima, koji su u središtu naše kulture i stručnosti. Coface je na putu da izvrši svoj strateški plan Build to Lead i aktivno priprema sljedeće poglavlje koje će biti predstavljeno 5. ožujka 2024."

Preuzmite ovu objavu za javnost : Coface SA: Moody's je unaprijedio ocjenu za tvrtku Coface na A1 IFRS, ... (345,91 kB)
Vrh
  • Croatian
  • English