Novosti i Publikacije
27.06.2023.
Novosti o proizvodima

Kako Coface koristi napredne podatke za pomoć tvrtkama

Kako Coface koristi napredne podatke za pomoć tvrtkama

 
Umjetna inteligencija, analiza velikog broja podataka, stjecanje znanja na temelju iskustva, procjene, analize i modeli, dublje proučavanje i obrada...
 
Coface koristi mnoštvo naprednih podataka za dizajniranje novih rješenja za svoje klijente.
 
 
 
 

Poslovne informacije: usporedite financijske pokazatelje poduzeća za bolje upravljanje poslovnim rizicima u svega nekoliko klikova

Urba Peer groups

Tvrtka je više ili manje profitabilna u odnosu na svoje glavne konkurente? Kakav je omjer duga poduzeća u usporedbi sa sličnim igračima u sektoru? Koliko je čvrsta njegova financijska struktura? Coface Data Lab stvorio je Peer grupu kako bi zadovoljio potrebe klijenata koji žele iskoristiti financijske podatke za procjenu portfelja svojih kupaca i dobavljača. Rješenje je dizajnirano za procjenu stanja tvrtke, u odnosu na konkurente, na temelju uspoređenih financijskih analiza prema nekoliko kriterija u stvarnom vremenu.
 
Ova komparativna baza podataka izgrađena je na izdvajanju i obradi preko 5 milijuna financijskih izvješća tvrtki iz svih država i sektora u kojima Coface posluje. Može se koristiti za sastavljanje poretka izvedenog iz niza kriterija: uključujući profitabilnost, solventnost, industriju, zemljopisni položaj, veličinu poduzeća…
 
Popis financijskih omjera (njih 24) vizualno se i dinamički prikazuju u Coface revolucionarnom online alatu za upravljanje rizikom - URBA360. Današnje tvrtke moraju učiniti više od jednostavnog pristupa velikim izvorima podataka kako bi upravljale svojom razvojnom strategijom - zbog čega naši klijenti mogu koristiti Peer Grupu kako bi imali koristi od novih kvalificiranih podataka i informacija o relevantnim uvidima koje je lako iskoristiti.
 

Economic Insights: interaktivna platforma i jedinstvene informacije za predviđanje rizika s trenutnim ekonomskim prilikama i temeljitim procjenama za ulaganja

Klijenti tvrtke Coface koriste podatke i analize o globalnim gospodarskim trendovima kako bi donijeli sigurne poslovne odluke i kvalitetno upravljali poslovnim rizicima klijenata i dobavljača. Coface je, stoga, osmislio interaktivnu platformu Economic Insights, pružajući svojim klijentima sve svoje stručne ekonomske podatke i procjene.

Economic Insights - country risk

Na temelju Coface ekonomske inteligencije i usluga poslovnih informacija, ovo se rješenje može iskoristiti za procjenu rizika u preko 160 država i 13 sektora. Ovo je interaktivna platforma s trenutnim ekonomskim prilikama i temeljitim procjenama, koje provode Coface ekonomski stručnjaci diljem svijeta.
 
Zahvaljujući Economic Insights platformi, klijenti tvrtke Coface mogu:

  • skenirati različita gospodarstva na prilike za moguće investicije
  • izraditi brže analize država i sektora; usporedite dobavljače iz različitih zemalja za bolje donošenje poslovnih odluka o upravljanju opskrbnim lancem i za ublažavanje rizika.
  • procijeniti političke rizike, ili uvjete u makroekonomskom okruženju, a koji mogu utjecati na profitabilnost poslovanja ili na određenu poslovnu odluku.
  • mjeriti veličinu poslovnih rizika povezanih s obavljanjem poslovanja u određenim regijama ili gospodarskim sektorima.
  • integrirati kreditne ocjene i procjene u vlastite sustave odlučivanja: procijeniti operativno okruženje, pratiti fluktuacije makroekonomskog ili bankarskog rizika, ekološkog rizika, političkog i društvenog rizika, promjene osjetljivosti sektora, procjene rizika kupaca, indeks plaćanja itd.
  • uštediti dragocjeno vrijeme uz kvartalna ažuriranja i povijesne podatke unazad više od 10 godina.

 

Isplata odštete i naplata potraživanja: unaprijedite upravljanje potraživanja korištenjem tehnologija za dublja proučavanja i obradu podataka.

Tvrtka Coface donosi nova rješenja dizajnirana za optimizaciju upravljanja potraživanjima kako bi svojim klijentima pružila optimalnu kvalitetu usluge pojednostavljanjem rada voditelja za naplatu potraživanja. Coface Data Lab razvio je rješenje temeljeno na tehnologiji OCR (Optical Character Recognition) i naprednim algoritama neuronskih mreža. Ovaj novi sustav osmišljen je kako bi se uhvatio u koštac sa značajnom količinom izjava o neplaćanjima koje podnose Coface klijenti i velikim brojem dokumenata koje menadžerski timovi trebaju "ručno" prikupiti i provjeriti.
 
Za svaku novu izjavu o nenaplaćenim potraživanjima koji zahtijevaju isplatu odštete, alat analizira sve dokumente koje klijenti dostavljaju, detektira i razlikuje račune od ostalih vrsta dokumenata. Zatim identificira ključne informacije (broj računa i datum, datum dospijeća plaćanja, ukupni iznos i PDV, itd.) među svim digitalnim i tekstualnim sadržajima koje izdvaja OCR. Kako bi identificirao i automatizirao izdvajanje ovih ključnih podataka, Coface mora uvježbati algoritme umjetne inteligencije na stotinama tisuća dokumenata iz zapisa koje su prethodno obradili timovi managera.
 
A rezultat? U nekoliko minuta softver može detektirati datoteke za koju je izjava o nenaplaćenim računima nepotpuna. Smanjenjem ručne analize za 70%, ovo rješenje poboljšava rokove za obradu zahtjeva i ubrzava proces isplate odštete u korist klijenata tvrtke Coface. To je još važnije jer je faza isplate odštete i naplate potraživanja ključno vrijeme za klijenta koji bi mogao biti pogođen jer jedna od njegovih narudžbi nije plaćena!
 
>> Zatražite naše stručnjake da vas povratno kontaktiraju ili saznajte više o našim inovativnim rješenjima putem jedinstvene globalne informacijske mreže podataka iCON by Coface.

Vrh
  • Croatian
  • English