Novosti i Publikacije
08.02.2024.
Novosti o proizvodima

Naplata potraživanja: kako naplatiti potraživanja prije nego bude prekasno!

Naplata potraživanja: kako naplatiti potraživanja prije nego bude prekasno!

Dugotrajna dugovanja, neuspješne interne naplate duga, teško dostupni ili čak nedostupni kupci... Pa, niste sami: 80% poduzeća bori se s naplatom neplaćenih potraživanja! Kada vam se to dogodi, kontaktiranje stručnjaka za naplatu potraživanja dobitna je strategija da naplatite potraživanja prije nego što bude prekasno. Zapamtite ovo: 25% neplaćenih dugova dovodi do bankrota.
 
 
 
 

Vaša potraživanja su (pre)dugo u kašnjenju

Iz dana u dan, vaše poslovanje uključuje kreditiranje vaših klijenata na domaćem i izvoznom tržištu; ali to je praksa koja vas izlaže riziku neplaćanja ili nesolventnosti klijenta. Neplaćanje vam se pojavilo u vašim računovodstvenim redovima prije nekog vremena (sada već predugo) i (još uvijek) ga se ne možete riješiti?
 
Neplaćeni računi ozbiljna su prijetnja vašem novčanom toku i financijskom zdravlju vašeg poslovanja. A što više vremena prolazi, sve je teže naplatiti zaostale obveze! Ali ne morate rasipati dragocjene ljudske i financijske resurse da naplatite svoja neplaćena potraživanja. Kontaktiranje stručnjaka za naplatu može biti pametan potez ako želite povećati svoje šanse za naplatu svojih potraživanja... prije nego što postanu nenaplativa!
 

Kada interna naplata duga ne uspije

Telefonski pozivi, pisma, e-mailovi, podsjetnici, sudski nalozi, još više podsjetnika, formalnih opomena... Čekate li (još uvijek) da vam se podmire neplaćeni računi unatoč svemu što ste poduzeli interno (i cijelo vrijeme koje je potrošeno)? Naplata potraživanja je mukotrpan posao: zahtijeva vrijeme, novac, ogroman rad, specifičnu pravnu stručnost...i iskustvo! Pravni lijek često je dugotrajan proces; lokalne nadležnosti uvelike se razlikuju od jedne zemlje do druge (i teško ih je savladati); a ponašanje pri plaćanju također se vrlo razlikuje ovisno o zemlji. Ako se nađete u ovoj situaciji, potražiti pomoć stručnjaka za naplatu dobar je potez - a može čak biti i dobitna strategija.
 
Kada koristite naše usluge naplate, pružamo vam 100% predane timove, našu svjetsku mrežu pravnih partnera i stručnjaka s detaljnim poznavanjem lokalnog i međunarodnog zakonodavstva i svih specifičnih pravnih pitanja. Još bolje, za vas nema rizika: troškove plaćate tek kada uspješno naplatimo vaša potraživanja!
 

Ako Vaš dužnik odbija suradnju

Kada vaš klijent izričito odbija platiti, teško je pronaći rješenje (čak i sporazumni ishod). Ako odlučite povjeriti naplatu svojih dugova profesionalnoj tvrtki kao što je Coface, naši timovi će intervenirati kod vašeg klijenta kako bi razumjeli konkretne razloge kašnjenja u plaćanju. Istodobno ćemo analizirati njihovu sposobnost plaćanja kako bismo pronašli najbolje rješenje za naplatu.
 
Ako vaš klijent vječno obećava da će platiti, ali ne poštuje svoje obveze, postoji dobra šansa da ćete potrošiti mnogo vremena pokušavajući riješiti stvari. A to vašem poslovanju može zadati ozbiljan udarac... zbog čega predlažemo da pozovete stručnjake, poput tvrtke Coface.
 

Ako vam klijent ne uzvraća pozive

Klijent koji izbjegava sve kontakte ubrzo postaje problematičan dužnik, dodajući dodatni sloj poteškoća u procesu naplate, što može brzo pretvoriti neplaćeni dug u loš dug.
 
Coface može pomoći u brzom pronalasku vašeg klijenta: naša jedinstvena baza podataka sa svojim globalnim dosegom koristi podatke analizirane u našoj ulozi svjetskog lidera u osiguranju potraživanja i poslovnim informacijama. Nakon što lociramo vašeg dužnika, naši timovi znaju točno kako im pristupiti i pobrinuti se da se nagode što je prije moguće.
 
Nakon što uspostavimo kontakt s dužnikom, Coface timovi koriste sve naše resurse kako bi došli do (po mogućnosti prijateljskog) rješenja s vašim klijentom. A tu je i još jedna prednost: kada koristite pomoć treće strane kao što je Coface, naplaćujete svoja neplaćena potraživanja dok poslovni odnosi s vašim klijentom ostaju netaknuti.
 
"Ovdje u tvrtki Coface imamo sve što vam je potrebno kako biste osigurali pozitivan rezultat u tren oka: znanje, alate za analizu solventnosti i iskustvo. Kada se suočite s neplaćenim dugom, morate djelovati brzo i vješto upravljati procesom za uspješan ishod!" - Thierry Gasnier, director Grupe za štete i naplatu potraživanja.

Vrh
  • Croatian
  • English