Novosti i Publikacije
27.04.2023.
Korporativne vijesti

Naši klijenti nam vjeruju: Denmaur obnavlja i proširuje svoju dugogodišnju policu osiguranja potraživanja

Naši klijenti nam vjeruju: Denmaur obnavlja i proširuje svoju dugogodišnju policu osiguranja potraživanja

Dobro vrijeme odziva, stručnost preuzimanja rizika, pristup suradnji... Denmaur, jedan od vodećih dobavljača papira u Ujedinjenom Kraljevstvu, nedavno je obnovio svoj ugovor o kreditnom osiguranju s tvrtkom Coface, svojim dugogodišnjim partnerom.

 

Denmaur: jedno od najuglednijih imena u printu i izdavaštvu u Ujedinjenom Kraljevstvu

Osnovan 1983., Denmaur je vodeći specijalizirani dobavljač papira u Ujedinjenom Kraljevstvu s prometom od približno £150 milijuna. Grupa nudi sveobuhvatan asortiman inovativnih i održivih proizvoda: osim prodaje papira i upravljanja zalihama za tiskare i izdavače, sve više opskrbljuje sektor pakirane hrane.

 

Učinkovita strategija upravljanja rizicima za podršku razvoja poduzeća

Priča o Denmauru pokazuje što je potrebno za napredak kroz cikluse. Grupa sa sjedištem u Kentu bila je vodeći dobavljač papira četrdeset godina, dok su bezbrojni konkurenti otpali kako se tržište smanjivalo.
 
Ne samo da je Denmaur uspješno prevladao teške uvjete trgovanja, oni također planiraju budućnost. Bili su dovoljno agilni i samouvjereni da izvrše strateške akvizicije i iskoriste nove mogućnosti kao što je prelazak na održive izvore pakiranja hrane.
 
U vrlo konkurentnom sektoru, kontinuirani uspjeh Denmaura također se oslanja na vrlo učinkovitu strategiju upravljanja rizicima, koju podržava stručnost tvrtke Coface od 2017. U visokorizičnoj industriji, Denmaur mora zaštititi svoju bilancu od financijskih šokova i iznimnih gubitaka. U tom pogledu osiguranje potraživanja uvijek je bilo dio strategije ublažavanja kreditnog rizika tvrtke. Štiti njihovu bilancu u negativnom scenariju, kao što je recesija u kojoj neki od kupaca propadnu. Osim toga, također ima pozitivan učinak kada je riječ o financiranju jer su financijeri svjesni da tvrtka ima policu kreditnog osiguranja.
 

Coface je pružio stručnost i informacije u stvarnom vremenu na fleksibilan način, što je dovelo do dugoročnog partnerstva
Daniel Tidman

Kako bi učinkovito podržao Denmaur, Coface je uveo fleksibilnu policu cjelokupnog prometa "koja pruža informacije o kreditnom riziku u stvarnom vremenu, osiguranje od neplaćanja i naplatu potraživanja. Također uključuje alate za podršku upravljanju kreditima i višestruke opcije za prilagodbu i prilagodbu pokrića", objašnjava Dan Tidman, voditelj Coface UK.
 
Denmaur može svakodnevno upravljati policom i kontaktirati analitičara kada je to potrebno.
 
Denmaur i Coface nedavno su se dogovorili o novom dugoročnom produljenju police koje se može prilagođavati svakih 12 mjeseci. Doista, rješenja, stručnost preuzimanja rizika i suradnički pristup koji je pokazao Coface bili su od velike vrijednosti za Denmaur.
 
"Budući da sam dugo godina koristio kreditno osiguranje, preporučio bih Coface jer je njihovo vrijeme odgovora na limite iznimno dobro u usporedbi s drugim pružateljima usluga, njihovi osiguravatelji znaju što rade i uvijek rado razgovaraju o svim problemima.", naglašava Mark Harsent, upravitelj rizika, Denmaur Independent Papers Ltd.

 

Sve što trebate znati

O TradeLiner osiguranju potraživanja

O tvrtki Coface, globalom lideru za osiguranje potraživanja

Vrh
  • Croatian
  • English