hrv-HR

Svjetski lider

Coface pruža zaštitu od rizika neplaćenih računa poduzećima diljem svijeta

Cofaceova četiri stupa
  • Stručnost na području komercijalnih rizika
  • Zaštita od rizika neplaćenih računa
  • Osiguranje prodaje diljem svijeta
  • Snažna financijska pozicija
Osiguravanjem ovakve zaštite Grupa pridonosi nesmetanom djelovanju i dugotrajnom razvoju poduzeća svih veličina, istovremeno njegujući kulturu povjerenja među gospodarskim igračima u zemljama gdje se nalaze jihova sjedišta i kupci.
1

Stručnost na području komercijalnih rizika

Prisustvo u gotovo 200 zemalja čini Coface svjetskim liderom na području kreditnog osiguranja i priznatim stručnjakom za komercijalne rizike. Naši stručnjaci svakodnevno osiguravaju prodaju i poslovne aktivnosti 50.000 poduzeća.

2

Zaštita od rizika neplaćenih računa

80% poduzeća se suočava s problemom neplaćenih računa, glavnim razlogom četvrtine zahtjeva za pokretanje stečajnog postupka. Jedna od glavnih misija Cofaceovih stručnjaka je zaštita poduzeća od rizika neplaćenih računa koji može ugroziti njihovo poslovanje i opstanak.

3

Osiguranje prodaje diljem svijeta

Budući da sve više poprima karakter međunarodne grupacije, Coface svoju organizacijsku strukturu oblikuje na način da poduzećima i njihovom razvoju diljem svijeta osigura najbližu moguću lokalnu podršku. 350 Cofaceovih osiguravatelja svakodnevno donosi odluke o 10.000 garancija u svim dijelovima svijeta.

4

Snažna financijska pozicija

S rejtingom A+ agencije Fitch i A2 agencije Moody's te stabilnim izgledima po predviđanjima obiju agencija, Coface grupa drži snažnu financijsku poziciju, koja je iznimno važna za poslovanje grupe kao osiguravateljske kuće. Te pozitivne ocjene temelje se na tri ključna pokazatelja: snažnu konkurentsku poziciju na globalom tržištu osiguranja kredita, grupnu solventnost te proaktivno upravljanje rizicima. Većinski vlasnik Cofaca je Natixis druga vodeća bankarska grupacija u Francuskoj te dio BPCE grupe, a koji nudi usluge poslovnog bankarstva, upravljanja imovinom i financijske usluge.

Vrh
  • Croatian
  • English