hrv-HR

Misija

Pomoći poduzećima da donesu prave odluke

80%

poduzeća se suočava s problemom neplaćenih potraživanja

Coface nudi pomoć kako malim i srednjim poduzećima, tako i velikim poslovnim grupacijama diljem svijeta.

25%

takvih neplaćenih računa rezultira podnošenjem zahtjeva za stečajnim postupkom

Koja je naša uloga?

Coface je savjetnik i vodič koji poduzećima pruža podršku i osigurava njihove transakcije štiteći ih od rizika neurednog plaćanja.

 

Odabirom Cofacea, poduzeća povećavaju svoju sposobnost donošenja pravih odluka i šanse za uspjeh osiguravajući si zaštitu od financijskih rizika poslovanja na vrijeme.

Misija tvrtke Coface je omogućiti globalnu trgovinu u segmentu poslovanja B2B (business-to-business) i to na način da prema svojih 130.000 klijenata nudi četiri linije poslovanja koje će klijentima u potpunosti ili djelomično omogućiti izdvajanje segmenta upravljanja potraživanjima iz vlastite tvrtke (tzv. outsource) i omogućiti financiranje i zaštitu njihovih potraživanja kroz:
  • kreditno osiguranje,
  • faktoring usluge,
  • procjenu poslovanja i
  • poslovne informacije te usluge naplate potraživanja.
 
Ove su usluge dostupne širom svijeta i pružane su s lokalnih tržišta od strane 4.100 zaposlenika tvrtke, a učinile su klijentima tvrtke Coface više od 45% od 500 najvećih korporativnih grupa u svijetu. Coface je podružnica tvrtke Natixis čiji je dionički kapital (kapital prvog reda) krajem prosinca 2009. godine iznosio 12,7 milijardi EUR.
 
Coface je jedini dobavljač u svijetu sa novim pristupom koji integrira:
  • osiguranje kredita,
  • informacije
  • i naplatu.
 
Kombinacija znanja iz ova tri područja omogućuje da se dobije širok pogled na upravljanje potraživanjima i dubinska procjena kompletnog potencijalnog rizika za naše klijente. Iz tog razloga, Coface je uvijek u mogućnosti odrediti visinu kredita u zemlji u kojoj se osigurana tvrtka nalazi ne oslanjajući se na anonimne procjene drugih organizacija. Zbog toga su izvozni poslovi sigurni jednako kao i poslovi na domaćem tržištu.
 
Tvrtka Coface Austria, sa sjedištem u Beču i podružnicama u Poljskoj, Mađarskoj, Latviji, Litvi, Rumunjskoj, Slovačkoj, Hrvatskoj, Srbiji, Češkoj Republici i Bugarskoj, od svojeg osnivanja 1954. godine djeluje kao važan poslovni partner kad govorimo o kreditnom osiguranju u Austriji. Coface Austria je od 1997. godine podružnica francuske tvrtke Coface čime je postala dijelom tri najveća globalna igrača na tržištu kreditnog osiguranja.

Zašto odabrati Coface?

Zašto odabrati Coface?

U SVRHU DOBRE INFORMIRANOSTI:

detaljne analize rizika relevantnog sektora i geografskih rizika, učinkoviti alati za praćenje i procjenu rizika vaših neurednih dužnika.

 

U SVRHU DONOŠENJA PRAVIH ODLUKA:

savjeti i pomoć vrhunskih stručnjaka iskusnih u primjeni tehnika za dobivanje informacija, osiguranje rizika i naplatu potraživanja.

 

U SVRHU DOBIVANJA ODGOVARAJUĆE PODRŠKE:

iznimna sposobnost vođenja razgovora i savjetovanja prvenstveno prodajnog osoblja, osiguravatelja i kreditnih analitičara.

 

U SVRHU PRAVOVREMENOG DJELOVANJA:

sposobnost brze intervencije zahvaljujući fizičkoj blizini timova u zemljama u kojima djelujete.

Vrh
  • Croatian
  • English