hrv-HR

Naš izazov: Vaš uspjeh

pierre-bevierre
 
 
"Coface svima pruža podršku prilagođenu profilu i željama pojedinca.
Uspostavljanje i razvoj trajnog odnosa povjerenja, promicanje inkluzije i podrška profesionalnom razvoju naši su prioriteti i obveze."
 
Pierre Bevierre, direktor ljudskih resursa Grupe
 
 
 

Integracija, ključna razina

Razvili smo program za nove zaposlenike za pristup svim informacijama potrebnim za uključivanje, koji im omogućuje da kroz individualne sastanke, dubinsko iskustvo, obuku i neformalnu interakciju slijede put koji ih čeka.
 
 

Kontinuirano osposobljavanje

Clic at Academy - new
Digitalna obrazovna platforma omogućuje pristup širokom rasponu sadržaja te potiče razmjenu iskustava i znanja među zaposlenicima u grupi.
 
Poslovne škole kombiniraju samoposlužne digitalne module, grupne webinare i izravne razmjene, kroz koje pojedinci neprestano razvijaju svoj talent i doprinose izvrsnosti tima u cjelini.
 
Tečajevi omogućuju svima da se brzo upoznaju s problemima i stručnošću koja čine našu osnovnu djelatnost, bez obzira na njihovu poziciju i duljinu radnog staža.
 
Svakodnevni izazovi uključuju slušanje, inspiriranje i usmjeravanje grupa zaposlenika, uokvirivanje s poticajnim učinkom i prilagodbu menadžmenta novim metodama rada, pa je razvoj vještina vođenja ključna tema kojom se bave specifični programi.
 
 
 

Mentorstvo

Kako iznimno važne sastanke učiniti uspješnim? Kako razvijate svoj utjecaj i osiguravate da vaše riječi imaju učinak? U kojem smjeru bi trebala krenuti vaša karijera?
 
Mentorstvo omogućuje vrhunskim talentima da iskoriste savjete iskusnih voditelja na posebnim treninzima.
 
 

Mobilnost

logo-move-&-grow
U tvrtki Coface ne postoji standardni unaprijed određen put karijere. Uvjereni smo da je suočavanje s novim izazovima najbolji način učenja, stoga snažno potičemo internu mobilnost i osiguravamo da svi zaposlenici mogu sudjelovati u međufunkcionalnim projektima koji nadilaze stroge okvire njihovog radnog mjesta.
 
Coface djeluje u središtu globalnog gospodarstva i nudi mnoge mogućnosti za međunarodnu mobilnost. Studenti ili mladi diplomanti imaju priliku sudjelovati u međunarodnim zadacima u tvrtki Coface, a rad u inozemstvu dostupan je svima koji se žele dugoročno posvetiti grupi i dokazali su svoje sposobnosti.
 
 

Uključivanje je središnja točka naše korporativne kulture

Apr---Singapore---Coface-Logo-Corridor-A-(3)
Budući da su naši zaposlenici različitih nacionalnosti, različitost i uključenost su dva naša temelja. Uz kulturnu raznolikost koja je dio našeg DNK, preuzeli smo mnoge obveze.
 
Uspostavili smo interne programe za osiguranje ravnopravnosti spolova, kako u pogledu plaća tako i odgovornosti.
 
Promičemo pristup zapošljavanju za osobe s invaliditetom.
 
Za borbu protiv svih oblika diskriminacije u društvu razvili smo mrežu ambasadora različitosti i uključenosti te osvještavamo zaposlenike o pitanjima vezanim za te vrijednosti.
 
2020. potpisali smo L'autre Cercle LGBT+ povelju o angažmanu i sporazum sa Zakladom Potter kako bismo studentima iz siromašnih sredina olakšali pristup visokom obrazovanju.
Vrh
  • Croatian
  • English