Ponuda

Osiguranje potraživanja

Osiguranje potraživanja - zaštita od rizika neplaćenih potraživanja

25%

stečajeva uzrokovano je nenaplaćenim potraživanjima

Osiguranje potraživanja predstavlja važan faktor u poslovanju tvrtki koje prodaju robu ili pružaju usluge uz odgodu plaćanja. Kreditno osiguranje ili osiguranje potraživanja, omogućuje tvrtkama da zaštite svoja potraživanja od neplaćanja kako bi umanjili vlastiti rizik poslovanja.
 

Rizik od neplaćanja potraživanja je uvijek prisutan u poslovanju, a posebno u današnje vrijeme. Kupci mogu biti suočeni s financijskim poteškoćama, stečajevima ili neplaniranim događajima koji utječu na njihovu sposobnost da isplate svoje obveze.
 

Neplaćena potraživanja mogu imati ozbiljne posljedice za poslovanje tvrtke. One mogu dovesti do problema s likvidnošću, otežati pristup kreditima i izazvati neželjene posljedice u lancu opskrbe. Stoga, tvrtke koje prodaju robu ili usluge uz odgodu plaćanja, trebaju biti svjesne ovog rizika. Uputno je razmotriti kreditno osiguranje kao način zaštite svojih potraživanja.
 

Kreditno osiguranje funkcionira na način da osiguravatelj procjenjuje rizik od neplaćanja potraživanja od strane kupca i osigurava tvrtku od gubitka u slučaju neplaćanja. Ako se dogodi da kupac ne plati svoje obveze, tvrtka će dobiti naknadu za nenaplaćena potraživanja. Ovaj oblik osiguranja može biti od velike pomoći tvrtkama koje posluju s velikim brojem kupaca ili s kupcima koji su slabije financijski pozicionirani.
 

Važnost osiguranja potraživanja postaje sve veća, posebno u današnjem poslovnom okruženju. Tvrtke trebaju biti svjesne rizika od neplaćanja potraživanja i razmotriti kreditno osiguranje kao jedan od načina zaštite svojih potraživanja. Neplaćene fakture i neplaćena potraživanja mogu dovesti do ozbiljnih posljedica za poslovanje tvrtke te se s toga važno na vrijeme zaštiti i osigurati sigurnost poslovanja.

A Vi? Jeste li svjesni utjecaja neplaćenih faktura na Vaše poslovanje?

Vrh
  • Croatian
  • English