Novosti i Publikacije

Novosti i Publikacije

Novosti

Brojni izazovi s kojima se suočavaju poduzeća u srednjoj i istočnoj Europi uzrokuju sve veći broj stečajeva

27.04.2023.

Stečajevi poduzeća u srednjoj i istočnoj Europi povećao se u 2022. zbog visokih cijena energije i sirovina, nekoliko brzih povećanja kamatnih stopa, najviše inflacije u proteklim desetljećima i neizvjesnosti povezane s ratom u Ukrajini. Regija srednje i istočne Europe (CEE) doživjela je značajne gospodarske promjene u posljednje tri godine. Velika heterogenost, različite mjere potpore i zakonske promjene imale su značajan utjecaj na trendove insolventnosti.

Pročitaj više

Daljnje zaoštravanje situacije na tržištu nafte

18.04.2023.

Početkom travnja Saudijska Arabija, Irak, Ujedinjeni Arapski Emirati, Kuvajt, Kazahstan, Alžir i Oman najavili su zajedničko smanjenje proizvodnje nafte za više od 1,1 milijun barela dnevno. Ova obveza slijedi nakon prvog smanjenja proizvodnje koje je OPEC+ najavio u listopadu 2022. Dolazi zajedno s odlukom Rusije da smanji proizvodnju za oko 500 000 b/d kao odgovor na provedbu zabrane EU-a na uvoz ruske nafte i naftnih proizvoda morem.
Za više pročitajte naše priopćenje za javnost.

Pročitaj više

Coface x Rel8ed: “Danas je Data Science ključna komponenta upravljanja rizikom”

06.04.2023.

Nedavno kupljen od strane tvrtke Coface, Rel8ed je specijaliziran za analizu podataka koji razvija inovativna rješenja koja koriste Big Data i umjetnu inteligenciju. Koju korist udruživanja stručnosti imaju naši klijenti osiguranja potraživanja i poslovnih informacija? Više će s vama podijeliti Bob Lytle, generalni direktor i osnivač Rel8eda.

Pročitaj više

Sporazum o isporuci žitarica u Crnom moru neće biti dovoljan da se riješe svi izazovi poljoprivrednog sektora u 2023. Godini

05.04.2023.

Iako je sporazum o prijevozu žitarica u Crnom moru, ispregovaran prvo između Ukrajine i Rusije pod okriljem Turske, a zatim i obnovljen u ožujku, pridonio smanjenju pritiska na opskrbu žitaricama, njegovi su učinci ograničeni, a siva zona kontrole uvoza hrane u mnogim zemaljama i dalje postoje.

Pročitaj više

Financijski pokazatelji za fiskalnu godinu 2022.: rekordan neto prihod od 283,1m € i 80% omjera isplaćenosti

16.02.2023.

Coface objavljuje rezultate za fiskalnu 2022.: rekordni neto prihod od € 283,1 M i omjer isplaćenosti od 80%

Pročitaj više
Sve vijesti
  • Croatian
  • English