Novosti i Publikacije

Novosti i Publikacije

Novosti

Zlouporaba identiteta i prijevare - "unosan posao" današnjice!

25.03.2024.

Prema našim internim analizama sve veći broj poslovnih subjekata u posljednje vrijeme morao je rješavati slučajeve zlouporabe identiteta. Na globalnoj razini, od ukupno 13 analiziranih sektora, u čak 10 sektora su evidentirani slučajevi prevare, od kojih su poljoprivreda, mesna industrija, voće i povrće, alkoholna pića i ribarstvo, te mineralni proizvodi, kemijska industrija i nafta sektori koji prednjače u broju prevarenih poduzeća.

Pročitaj više

Kašnjenje u plaćanju u Kini nastavilo se skraćivati, ali tvrtke su sve opreznije

19.03.2024.

Istraživanje tvrtke Coface o ponašanju u plaćanju pokazuje da je više tvrtki spremno odobriti plaćanje u ratama u 2023. godini, ali su skratili prosječni rok sa 81 na 70 dana.

Pročitaj više

Graditeljstvo i energetska tranzicija: koji su pokretači rasta u sektoru u krizi?

14.03.2024.

Porast kamatnih stopa i cijena sirovina, globalni nedostatak radne snage: je li sektor graditeljstva pogođen krizom na svim frontama? Sektor se suočava s mnogim poteškoćama za koje očekujemo da će se nastaviti i ove godine. Međutim, postoji mnogo prilika za rast, zahvaljujući sve većim potrebama povezanima s energetskom tranzicijom.

Pročitaj više

Društveni i politički rizik: što očekivati u 2024. godini

07.03.2024.

2024. godina bit će ključna godina za globalno poslovanje i (geo)političku stabilnost, Coface indeks društvenog i političkog rizika upozorava na visokorizično i klimavo okruženje u cijelom svijetu. U nastavku analiziramo rizike koje ćemo ove godine detaljnije pratiti. Saznajte više o 3 rizika na koje morate pripaziti ove godine.

Pročitaj više

Coface objavljuje svoj strateški plan za razdoblje 2024.-2027.: "Power the Core"

05.03.2024.

COFACE SA pokreće "Power the Core", svoj strateški plan za razdoblje 2024.-2027. s ciljem razvoja globalnog sustava za upravljanje kreditnim rizikom.

Pročitaj više
Sve vijesti
  • Croatian
  • English