Novosti i Publikacije

Novosti i Publikacije

Novosti

Coface Barometar za Q1 2021: SAD predvode globalni oporavak, a ekonomije u usponu zaostaju

27.04.2021.

Više od godinu dana od početka pandemije, globalni gospodarski trendovi su neujednačeni zbog dugotrajnih nesigurnosti oko širenja virusa COVID-19. Ubrzanje procesa cijepljenja, kao i njegova učinkovitost, ključni su za gospodarski oporavak.

Pročitaj više

Coface Srednje i Istočne Europe slavi 30 godina postojanja Poslovnih informacija!

22.04.2021.

Ove godine, Coface Srednje i Istočne Europe slavi 30. godina postojanja Poslovnih informacija. Više od tri desetljeća pružamo svojim klijentima najbolje proizvode i usluge za izradu bonitetnih izvještaja u našoj regiji.

Pročitaj više

Coface izvješće o trgovinskim odnosima Kine i Australije

13.04.2021.

Kinesko-australski bilateralni odnosi naglo su se pogoršali tijekom 2020. godine, pri čemu je Kina nametnula trgovinska ograničenja na određenu količinu australskog izvoza. Sve je veća zabrinutost da će eskalacija bilateralnih napetosti dovesti do jačanja stava Kine prema Australiji.

Pročitaj više

Sjedinjene Američke Države: Poticajni plan utire put za rekordni trgovinski deficit

12.04.2021.

Kao najveći svjetski uvoznik i drugi najveći izvoznik proizvedene robe, Sjedinjene Države imaju trgovinski deficit još od ranih 1970-ih. Koristeći analizu temeljenu na povijesnim procjenama potencijalne trgovinske bilance, Coface procjenjuje da bi deficit mogao narasti za 56 milijardi dolara kao rezultat poticajnog plana.

Pročitaj više

Diverzifikacija je jedan od mnogih učinaka nestabilnosti cijena nafte za proizvođače u Africi i Bliskom istoku

17.03.2021.

Negativni utjecaj COVID-19 pandemije na rast globalnog BDP-a i svjetske trgovinske razmjene prouzročio je nagli pad cijena nafte u proljeće 2020. Taj je pad cijena, iako privremen, utjecao izvoznike nafte u Africi i na Bliskom istoku u skladu s ovisnosti o nafti njihove nacionalne proizvodnje, kao i njihova fiskalna snaga i međunarodne rezerve.

Pročitaj više
Sve vijesti
  • Croatian
  • English