Novosti i Publikacije

Novosti i Publikacije

Novosti

Predviđanja za 2022. godinu: pogled kroz džunglu ekonomskih vijesti

07.01.2022.

2021. godina bila je mješovita za Njemačku, krenula je krivim smjerom: do travnja ozbiljni lockdown s malim prekidima, a u lipnju oklijevanja oko ponovnog otvaranja. Tek od srpnja 2021. život se vraća u normalu.

Pročitaj više

Kratak pregled od uvođenja eura, 20 godina kasnije

04.01.2022.

Na dvadesetu godišnjicu uvođenja eura kao europske valute, tim ekonomskih stručnjaka Coface proveo je analizu o učincima koje je promjena imala u makroekonomskom smislu.

Pročitaj više

Coface Adriatic Top 50 - izdanje 2021.

06.12.2021.

Velika recesija koju su gospodarstva iz Adriatik regije doživjela u 2020. godini, zbog pada domaće i inozemne potražnje i prihoda od turizma, tek u trećem kvartalu 2020. počela su se oporavljati nakon što su se ublažila ograničenja koja su potakla globalnu trgovinu.

Pročitaj više

Barometar 3. kvartal 2021.: Lanac opskrbe i inflacija usporavaju globalni oporavak

27.10.2021.

Kako se situacija s pandemijom Covid-19 poboljšava, posebice zbog kampanje cijepljenja, došlo je do oporavka potrošnje, osobito u razvijenim zemljama. Kod zemalja u razvoju, gospodarski oporavak ide u prilog izvozno orijentiranim zemljama, ali gospodarstva ovisna o uslugama zaostaju. Pročitajte našu analizu u najnovijem Barometru rizika zemlje i sektora.

Pročitaj više

Kina će nastaviti širiti svoju ulogu najvažnijeg izvoznog središta za latinsko američko tržište

05.10.2021.

Coface primjećuje da se očekuje da će stope rasta inozemne prodaje Latinske Amerike zemalja premašiti njihovu domaću potražnju. Doista, oporavak aktivnosti u regiji trebao bi biti niži od globalnog prosječnog oporavka, točnije niži od oporavka Kine i SAD -a. Stoga bi prodaja u Kini i SAD -u trebala postići sjajne rezultate 2021. Što se tiče značaja za izvoz Latinske Amerike, Kina bi trebala nastaviti jačati u odnosu na SAD.

Pročitaj više
Sve vijesti
  • Croatian
  • English