Novosti i Publikacije

Novosti i Publikacije

Novosti

Medium & long-term knock-on effects of the war in Europe on global sectors trends: will there be resilient sectors?

26.05.2022.

In the short run, all sectors for which Coface publishes sector risk assessments in six regions worldwide will be impacted by the knock-on effects of Russia’s invasion of Ukraine. Which ones would be the most resilient sectors? Read our full study now!

Pročitaj više

Coface Istraživanje o korporativnom plaćanju u Kini: Povećani rizici u poremećajima u lancu opskrbe i rastućim cijenama sirovina

11.05.2022.

Coface istraživanje o plaćanju poduzeća u Kini iz 2022. pokazuje da je manje poduzeća naišlo na kašnjenja plaćanja u 2021., ali ona koja su prijavila dulja razdoblja kašnjenja s plaćanjem nego u prethodnoj godini. Prosječna kašnjenja u plaćanju porasla je sa 79 dana u 2020. na 86 dana u 2021. Poduzeća u 9 od 13 sektora izvijestila su o povećanju kašnjenja u plaćanju, ponajprije u poljoprivredno-prehrambenom sektoru, koji su zabilježili najveći porast od 43 dana, a zatim drvni sektor, transport i tekstil.

Pročitaj više

Rat u Ukrajini: Mnogo (velikih) gubitnika, malo (pravih) pobjednika

10.05.2022.

Više od dva mjeseca od početka rata i ruske invazije na Ukrajinu, 24. veljače, izgledi za brzo rješavanje rata čine se sve manje izglednim. Sankcije Rusiji i dalje traju, ali povratak na predratne uvjete čini se gotovo nemogućim, čak i u slučaju prijevremenog okončanja sukoba.

Pročitaj više

Porast broja insolventnih poduzeća u srednjoj i istočnoj Europi

05.05.2022.

Različiti gospodarski uvjeti, mjere potpore i zakonske promjene utjecale su na trendove nelikvidnosti u zemljama srednje i istočne Europe u posljednje dvije godine.

Pročitaj više

Financijski rezultati za prva tri mjeseca 2022.: snažan početak godine s neto prihodom od 66,2 milijuna eura

28.04.2022.

Objava Coface financijskih rezultata za prva tri mjeseca 2022.: snažan početak godine s neto prihodom od 66,2 milijuna eura.

Pročitaj više
Sve vijesti
  • Croatian
  • English