Novosti i Publikacije

Novosti i Publikacije

Novosti

Coface izvješće o trgovinskim odnosima Kine i Australije

13.04.2021.

Kinesko-australski bilateralni odnosi naglo su se pogoršali tijekom 2020. godine, pri čemu je Kina nametnula trgovinska ograničenja na određenu količinu australskog izvoza. Sve je veća zabrinutost da će eskalacija bilateralnih napetosti dovesti do jačanja stava Kine prema Australiji.

Pročitaj više

Sjedinjene Američke Države: Poticajni plan utire put za rekordni trgovinski deficit

12.04.2021.

Kao najveći svjetski uvoznik i drugi najveći izvoznik proizvedene robe, Sjedinjene Države imaju trgovinski deficit još od ranih 1970-ih. Koristeći analizu temeljenu na povijesnim procjenama potencijalne trgovinske bilance, Coface procjenjuje da bi deficit mogao narasti za 56 milijardi dolara kao rezultat poticajnog plana.

Pročitaj više

Diverzifikacija je jedan od mnogih učinaka nestabilnosti cijena nafte za proizvođače u Africi i Bliskom istoku

17.03.2021.

Negativni utjecaj COVID-19 pandemije na rast globalnog BDP-a i svjetske trgovinske razmjene prouzročio je nagli pad cijena nafte u proljeće 2020. Taj je pad cijena, iako privremen, utjecao izvoznike nafte u Africi i na Bliskom istoku u skladu s ovisnosti o nafti njihove nacionalne proizvodnje, kao i njihova fiskalna snaga i međunarodne rezerve.

Pročitaj više

Paradoks nesolventnosti poduzeća u Europi: Čudo i iluzija

16.03.2021.

U 2020. godini, čak i ako stvarni utjecaj krize COVID-19 ostane neizvjestan, broj insolventnosti zapravo je pao u svim glavnim europskim gospodarstvima. Prema našem istraživanju, jaz između očekivanog pogoršanja financijskog zdravlja poduzeća i broja insolventnosti sugerira da postoji velik broj "skrivenih insolventnosti" koji su odgođeni, a ne spriječeni.

Pročitaj više

Poljska: Kašnjenja plaćanja između tvrtki skraćuju se tijekom pandemije

26.02.2021.

2020. godinu obilježila je pandemija COVID-19. Kako bi se ublažio utjecaj ove teške ekonomske situacije na poljska poduzeća, uvedene su razne mjere potpore za potporu likvidnosti, poput oslobađanja od poreza i doprinosa te odgoda.

Pročitaj više
Sve vijesti
  • Croatian
  • English