Novosti i Publikacije
14.02.2024.
Korporativne vijesti

"Brza reakcija, stručnost, suradnja i upravljanje rizikom neplaćanja: Coface je izuzetno učinkovit"

"Brza reakcija, stručnost, suradnja i upravljanje rizikom neplaćanja: Coface je izuzetno učinkovit"

Komax, srednje velika tvrtka za termoplastično inženjerstvo, već više od pet godina surađuje s tvrtkom Coface kako bi proširila svoje izvozno tržište, posebno prema velikim automobilskim tvrtkama. Laurent Musitelli, izvršni direktor tvrtke Komax, navodi stručnost, brzu reakciju i upravljanje neplaćenim fakturama kao ključne razloge za odabir tvrtke Coface kao osiguravatelja potraživanja.

O Komax-u

Osnovana 2003. godine, Komax je srednja velika tvrtka s 30 zaposlenika, specijalizirana za inženjering, razvoj i proizvodnju ekstrudera (strojevi za obradu plastike) te implementaciju kompletnih ekstruzijskih linija.
 
Iako je tvrtka srednje veličine, ipak je svjetski poznata po kvaliteti i performansama svojih termoplastičnih ekstrudera, specifičnih strojeva za pretvaranje plastičnih granula u rastopljenu plastiku.
 
Komax, koji se uglavnom bavi proizvodnjom cijevi, crijeva, kabela i profila, među svojim glavnim kupcima ima vodeće dobavljače automobilskih dijelova (Continental, Hutchinson) kao i velike igrače u sektorima građevine i građevinskih materijala.

"Neplaćen račun može nas učiniti vrlo ranjivima."

Više od desetljeća, Komax je poslovao na temelju samoosiguranja. Godine 2018., Laurent Musitelli uložio je u tvrtku i kao izvršni direktor tvrtke odmah po preuzimanju dužnosti promovirao je novu strategiju upravljanja rizicima. Tada je počeo tražiti rješenja osiguranja potraživanja kako bi podržao komercijalni razvoj Komaxa: i s pravom, jer je promet tvrtke porastao s prosječnih 3 milijuna eura 2015. godine na oko 8 milijuna eura danas.
 
"U mom prethodnom poslu već sam koristio osiguranje potraživanja, tako da sam bio upoznat s pitanjima i funkcioniranjem ovog specifičnog sektora. Kada sam stigao, jedna od mojih prvih odluka bila je pronaći pouzdanog partnera kako bismo minimizirali rizike povezane s našim aktivnostima. Naime, oprema koju isporučujemo našim kupcima je skupa, pa neplaćen račun može učiniti da postanemo vrlo ranjivi i predstavljati 5 do 10% našeg prometa," kaže Laurent MUSITELLI, izvršni direktor tvrtke Komax.
 
Posebno s obzirom na to da je Komax usmjerio svoju strategiju razvoja prema izvozu, koji predstavlja 75% njegovog poslovanja: tvrtka posluje u Njemačkoj (njihovom najvećem tržištu), kao i u Italiji, Kini, Meksiku i Brazilu, te u Poljskoj.

TradeLiner, potpuno rješenje namijenjeno malim i srednje velikim poduzećima

Komax je trebao osiguravatelja potraživanja koji bi mogao podržati rast njegovih operacija i zadovoljiti jednostavnu potrebu: zaštitu od neplaćanja njegovih kupaca. Tim Coface stručnjaka za srednje velika tržišta bio je u mogućnosti ponuditi Komaxu potpuno rješenje osiguranja potraživanja. Nekoliko tjedana kasnije, Komax je postao korisnik osiguranja TradeLiner, Coface rješenja dizajniranog za mala i srednje velika poduzeća.
 
Snažan i siguran novčani tok je neosporiva prednost dok nastavljamo rasti i ispunjavati svoja obećanja prema našim kupcima.
 
"Naš glavni cilj je održati naš komercijalni balans u svakom trenutku: kako bismo to postigli, moramo platiti svaki račun na vrijeme. Imati snažan i siguran novčani tok je neosporiva prednost koja nam omogućava nastavak rasta i ispunjenje naših obećanja prema našim kupcima. I to, u bilo kojem ekonomskom kontekstu!", objašnjava Laurent MUSITELLI.
 
Polica osiguranja pokriva trgovinu u Francuskoj i izvoz. Komax ima pristup CofaNetu, Coface online alatu za upravljanje policom, putem kojeg klijenti mogu lako upravljati svojim ugovorom, zatražiti kreditne limite i podnositi informacije o potraživanjima. "Komax je oprezan partner kada je riječ o upravljanju rizicima. Tvrtka generira malo ili nikakva potraživanja: To je dovoljno rijetko u ovom sektoru djelatnosti da se istakne! To svjedoči o dobrom pristupu našeg klijenta i učinkovitosti naših rješenja osiguranja potraživanja," kaže Anaïs BOEHM, Coface account manager u Francuskoj.
 
"Podrška predanog tima stručnjaka ključna je za nas!"
 
Stručnjaci i snaga Coface međunarodne mreže uvelike su pomogli Komaxu da ispuni svoju knjigu narudžbi brzim tempom i pozitivno odgovori na nove zahtjeve, bez brige o riziku od neplaćanja. "U tom pogledu, Coface je izuzetno učinkovit! Radimo zajedno, s izvrsnim rezultatima, kako bismo što više izbjegli kašnjenja", kaže Laurent Musitelli.
 
Stručnost, brza reakcija, ugovor prilagođen potrebama vašeg poslovanja, kvalitetna suradnja: toliko drugih razloga zbog kojih Komax preporučuje usluge tvrtke Coface.
 
Bez obzira jeste li tvrtka ili pojedinac, vjerujemo da je ugovaranje osiguranje uvijek skupo... sve dok vam ne zatreba!
 
"Bez obzira jeste li tvrtka ili pojedinac, vjerujemo da je ugovaranje osiguranje uvijek skupo... sve dok vam ne zatreba! Otkad ga službeno koristim, postao je neophodan. Coface je uvijek brzo reagirao, na relevantan način i po pravoj cijeni... čak i u teškim slučajevima. Ova razina suradnje, temeljena na tekućim i redovitim razmjenama, ključna je za mala i srednja poduzeća poput našeg, posebno kako bismo osigurali solventnost kupaca naše tvrtke. Također omogućuje tvrtki Coface da u potpunosti razumije naše poslovanje kako bi donosio ispravne odluke i ponudio nam rješenja prilagođena našim potrebama. Biti u mogućnosti računati na podršku posvećenog tima stručnjaka koji će upravljati našim izazovima i s kvalitetnim rješenjima je ključno za nas! ", zaključuje Laurent MUSITELLI.

Saznajte više:

> Tradeliner osiguranje potraživanja
Ponuda> Rješenja za osiguranje potraživanja
> Kontaktirajte nas za ponudu

Kontakt


Saša MAROTTI

Head of Sales and Marketing
Avenija Dubrovnik 46
10000 Zagreb
CROATIA
Tel: +385 1 4697 510
mail: sasa.marotti@coface.com

Vrh
  • Croatian
  • English