Novosti i Publikacije
04.07.2014.
Novosti o proizvodima

Osiguranje potraživanja

Osiguranje potraživanja

Od 13. rujna 2013. godine Coface u Hrvatskoj pokreće uslugu osiguranja potraživanja koja je temelj poslovanja Coface-a širom svijeta.

Uvođenjem usluge osiguranja potraživanja Coface dodatno učvršćuje svoje poslovanje u regiji te unosi stabilnost i sigurnost poslovanja na hrvatskom tržištu.

Zašto osigurati potraživanja?

U poslovnoj klimi oštre konkurencije i sve veće nepredvidljivosti, sposobnost zaštite od rizika neplaćanja od iznimnog je značenja. Svaka tvrtka koja isporučuje robu i usluge s odgodom plaćanja mora računati na taj rizik obzirom da se neplaćanja i stečajevi mogu dogoditi bilo kada.

Posljedice nenaplaćenih potraživanja mogu uzrokovati trenutačni gubitak zarade, pad prihoda, smanjenje likvidnosti te u konačnosti i samu insolventnost osiguranika.

Uslugom osiguranja potraživanja Coface sprečava nastupanje neželjenih gubitaka te omogućuje sigurno poslovanje.

Ugovaranjem police osiguranja potraživanja osiguravaju se rizici produženog zastoja u plaćanju i gubitka zbog stečaja.

Osiguranje potraživanja pokriva domaće i inozemne poslove u slučaju rizičnih plasmana te omogućava povećanje kreditnih limita prema klijentima.

Kako funkcionira osiguranje potraživanja?

Nakon potpisivanja police osiguranja provjerava se bonitet cjelokupnog portfelja kupaca te se dodjeljuju kreditni limiti.

Važno je ispoštovati dogovorene procedure i pravovremene reakcije od strane osiguranika u pogledu aktivacije procesa naplate potraživanja.

Coface isplaćuje odštetu u slučaju nastanka zastoja u plaćanju ili u slučaju stečaja kupca.

Kontakt


Saša MAROTTI

Head of Sales and Marketing
Avenija Dubrovnik 46
10000 Zagreb
CROATIA
Tel: +385 1 4697 510
mail: sasa.marotti@coface.com

Vrh
  • Croatian
  • English