Novosti i Publikacije
29.06.2021.
Analize državnih rizika i gospodarstva

Fokus na rad na daljinu: rizici i mogućnosti online offshoringa

Fokus na rad na daljinu: rizici i mogućnosti online offshoringa

Rad na daljinu pojavio se kao novi način rada tijekom pandemije Covid-19. Kako izlazimo iz krize, ovaj kulturološki pomak mogao bi omogućiti poduzećima iz razvijenih zemalja da unajme talente za rad na daljinu iz zemalja u razvoju kako bi smanjili troškove rada. Coface procjenjuje da je ukupan broj radno sposobnih radnih mjesta na daljinu u gospodarstvima s visokim dohotkom oko 160 milijuna, dok je broj potencijalnih radnika na daljinu u gospodarstvima s nižim i srednjim prihodima oko 330 milijuna. Coface također procjenjuje da bi francuska poduzeća uštedjela na troškovima rada 7%, kada bi samo 1 od 4 radna mjesta bila iz inozemstva.
 
Za gospodarstva u razvoju, ovo potencijalno online preseljenje moglo bi postati stup razvoja. Coface je pokušao identificirati vjerojatne pobjednike ovog trenda prema 4 pokazatelja: radna snaga, konkurentnost troškova rada, digitalna infrastruktura i poslovna klima. Jugoistočna Azija itiče se kao regija s velikim potencijalom, osobito Indija i Indonezija; kao i druge velike zemlje u usponu poput Brazila i Poljske.
 
Ipak, online offshoring mogao bi stvoriti ekonomsku anksioznost među radnicima u razvijenim gospodarstvima i postati izvor političkog rizika.

 

Iskušenja online offshoringa

Tijekom posljednjih nekoliko desetljeća, pomicanje industrijske aktivnosti i porast globalnih opskrbnih lanaca bili su jedan od glavnih pokretača rasta produktivnosti. Međutim, već nekoliko godina ti porasti produktivnosti i učinkovitosti su u opdanju.
 

Kako bi nastavili povećavati konkurentnost i smanjivati troškove, poduzeća bi mogla doći u iskušenje da presele u zemlje s nižim troškovima rada druge usluge i znanstveno intenzivne aktivnosti, kao što je to bio slučaj u prošlosti s IT uslugama i pozivnim centrima. Coface procjenjuje da bi francuska poduzeća uštedjela na troškovima rada 7%, kada bi samo 1 od 4 radna mjesta bila iz inozemstva.
 
U Europi je tijekom Covid-19 pandemije gotovo 40% radne snage bilo primorano prijeći na rad na daljinu tijekom prvog lockdowna u drugom kvartalu 2020. godine. Ugodno iznenađeni, produktivnošću svojih djelatnika poduzeća sve više privlače ideja o djelomično globalnoj online radnoj snazi. U SAD-u je udio organizacija koje su spremne zaposliti stalne radnike na daljinu iz inozemstva skočio na 36%, s 12% prije pandemije.

 

Koliko je poslova moguće odrađivati na daljinu? Koliko ih može biti offshore?

Što se više gospodarstvo temelji na intenzivnim uslužnim djelatnostima, njegova radna snaga može više raditi na daljinu. U istraživanju američkih radnika provedenom u listopadu 2020. godine, 62,6% visokoobrazovanih ispitanika reklo je da se njihov posao može obavljati na daljinu. Prema Međunarodnoj organizaciji rada, samo 13% radnih mjesta u zemljama u razvoju može se izvoditi na daljinu, naspram 27% u bogatim zemljama.
 
Međutim, to ne znači da se svi poslovi praktički mogu premjestiti u inozemstvo. Mnogi zadaci zahtijevaju djelomičnu prisutnost na licu mjesta, osobni kontakt s klijentima ili dobro razumijevanje lokalne kulture.
 
Za bogate zemlje online offshoring mogao bi postati izvor političkog rizika, na isti način na koji je deindustrijalizacija pridonijela populizmu. Pritisci globalne konkurencije mogu izazvati ekonomsku anksioznost među visokoobrazovanim radnicima, potičući političku polarizaciju.
 
I na kraju, neke su zemlje u razvoju u boljem položaju od drugih da privuku online offshoring investicije. Kako bi identificirao vjerojatne pobjednike ovog trenda, Coface je izgradio pokazatelj zasnovan na četiri ključna kriterija: ljudski kapital, konkurentnost troškova rada, digitalna infrastruktura i poslovna klima. Zemlje poput Indije, Indonezije ili Brazila imaju velik broj potencijalnih radnika na daljinu i vrlo niske troškove radne snage. Ostale, poput Poljske, nude izvrsnu poslovnu klimu i robusnu digitalnu infrastrukturu. Iako bi Kina i Rusija, u teoriji, bile idealne online offshore destinacije, rastuće geopolitičke napetosti i kibernetička pitanja sa Zapadom bit će značajna prepreka.

 

Preuzmite publikaciju

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Preuzmite ovu objavu za javnost : Fokus na rad na daljinu: rizici i mogućnosti online offshoringa (170,39 kB)

Kontakt


Saša MAROTTI

Head of Sales and Marketing
Avenija Dubrovnik 46
10000 Zagreb
CROATIA
Tel: +385 1 4697 510
mail: sasa.marotti@coface.com

Vrh
  • Croatian
  • English