Novosti i Publikacije
30.10.2013.
Novosti o proizvodima

Coface Grupa

Coface Grupa

Kao globalni lider u osiguranju potraživanja, Coface već gotovo 70 godina nudi tvrtkama diljem svijeta rješenja za upravljanje potraživanjima od kupaca kako bi zadržale stabilnost i doprinijele stvaranju novih  vrijednosti.

Preko 4.400 zaposlenika Coface Grupe lociranih u 66 zemalja svakodnevno osiguravaju poslovanje više od 35.000 klijenata u 200 zemalja, što je garancija za sigurno poslovanje. Pored toga, 350 financijskih analitičara obavlja opsežna istraživanja, što dodatno jamči visoku kvalitetu i pouzdanost podataka.

Partneri Coface Grupe su aktivni u različitim poslovnim sektorima te obuhvaćaju vodeće kreditne osiguravatelje, tvrtke za poslovne informacije i agencije za naplatu diljem svijeta.

Potrebno je naglasiti kako je Coface jedini dobavljač u svijetu koji pokriva sva četiri glavna područja upravljanja rizikom: poslovne informacije - naplata potraživanja - osiguranje potraživanja - factoring. Upravo zato se klijenti oslanjaju na znanje i kvalitetu informacija dobivenih od strane Coface-a prilikom donošenja važnih poslovnih odluka.

Primarni cilj Coface Grupe je pružiti profesionalnu uslugu upravljanja rizicima, kako malim i srednjim, tako i velikim tvrtkama. U tom smislu smo razvili cijeli niz usluga koje odgovaraju zahtjevima naših klijenata kada je u pitanju osiguranje prodaje, zaštita od rizičnih plasmana te evaluacija tržišta.

Od 13. rujna ove godine Coface u Hrvatskoj pokreće uslugu osiguranja potraživanja koja je temelj poslovanja Coface-a širom svijeta.

Uvođenjem usluge osiguranja potraživanja Coface dodatno učvršćuje svoje poslovanje u regiji te unosi stabilnost i sigurnost poslovanja na hrvatskom tržištu.

 

Zašto osigurati potraživanja?

U poslovnoj klimi oštre konkurencije i sve veće nepredvidljivosti, sposobnost zaštite od rizika neplaćanja od iznimnog je značenja. Svaka tvrtka koja isporučuje robu i usluge s odgodom plaćanja mora računati na taj rizik obzirom da se neplaćanja i stečajevi mogu dogoditi bilo kada.

Posljedice nenaplaćenih potraživanja mogu uzrokovati trenutačni gubitak zarade, pad prihoda, smanjenje likvidnosti te u konačnosti i samu insolventnost osiguranika.

Uslugom osiguranja potraživanja Coface sprečava nastupanje neželjenih gubitaka te omogućuje sigurno poslovanje.

Ugovaranjem police osiguranja potraživanja osiguravaju se rizici produženog zastoja u plaćanju i gubitka zbog stečaja.

Osiguranje potraživanja pokriva domaće i inozemne poslove u slučaju rizičnih plasmana te omogućava povećanje kreditnih limita prema klijentima.

 

Kako funkcionira osiguranje potraživanja?

Nakon potpisivanja police osiguranja provjerava se bonitet cjelokupnog portfelja kupaca te se dodjeljuju kreditni limiti.

Važno je ispoštovati dogovorene procedure i pravovremene reakcije od strane osiguranika u pogledu aktivacije procesa naplate potraživanja.

Coface isplaćuje odštetu u slučaju nastanka zastoja u plaćanju ili u slučaju stečaja kupca.

 

Kontakt


Saša MAROTTI

Head of Sales and Marketing
Avenija Dubrovnik 46
10000 Zagreb
CROATIA
Tel: +385 1 4697 510
mail: sasa.marotti@coface.com

Vrh
  • Croatian
  • English